måndag 20 april 2015

Pascal´s triangel




Läser om Pascal´s triangel. Provar själv och upptäcker mönster. Förundras över matematiken och de nästan magiska konstruktionerna. Hittar Primtal. Hittar Fibonaccital. Hittar trekantiga tal och fyrkantiga. Jämna tal och ojämna. Fyller i och provar. Letar och hittar. 
En bra bok och experiment att prova själv. Matematik när det är som allra bäst.





söndag 19 april 2015

Pixelbrillor










Pixlat. Pärlat. Minecraftinspirerat. DIY. Fingerfärdiga, fantasifulla händer fixar. Misslyckas, provar, lyckas och blir nöjd.

lördag 18 april 2015

Ketchup Gaming






Fågelbegravning






Hittar en liten fågel i skogen. Alldeles död och stilla. Tar med den hem. Vill ordna med begravning. Hittar en plats och gräver fågelgrav. 
Vila i frid lilla talgoxe.







onsdag 15 april 2015

Författarmöte i Uppsala






Med Frida i Uppsala på författarmöte. Sitter längst fram och väntar. Författaren dyker upp. Läser ur sin senaste roman om hus och hyresgäster, lesbisk kärlek, nya relationer och gamla. Om kvinnoliv. och katastrofen. Som inte får avslöjas.
Lyssnar och njuter. Av en varm författarröst och magiska ord som bygger upp en alldeles verklig scen i lyssnarens fantasi. Lyssnar på frågor om henne själv, hennes författarskap. Lyssnar på hennes svar. Lyssnar och glömmer bort tiden, tills någon tittar på klockan och säger att det är dags att avsluta. Alldeles för tidigt.
Köar en stund för ett närmare möte, kort, bara några ord. Och en signatur i romanen hon skrivit. Så är kvällen slut och vi går hem. Uppfyllda av en nutida författare med historiska ord.




(Läs mer om Sarah Waters uppsalabesök här: Waters i unt)






tisdag 14 april 2015

Bland skor och skelett på Upplandsmuseet






Bland skor och skelett, miniatyrhus och mopeder, trånga källarprång och kyffen på Upplandsmuséet i Uppsala. Med Fanny, Lilla A och Lilla L. Busar i Pelle Svanslös-staden, lyssnar på audioguiden i utställningarna och förundras över gamla tider, människoliv och skosamlingar. Några timmar i Uppsalas historia med mycket att titta på.